View Road, Sheffield

Description
+

Referred to throughout the entire project as ‘the Grand Designs house’, this modern glass box with white rendered walls is perched on the edge of a very steep slope in around an acre of land.

Contemporary Outdoor Living

From the entrance driveway to the upper boundary by about 19 metres in height, the site provides only a modest sized ‘usable’ plot, large enough for a decent sized lawn and outdoor living terraces.

With spectacular views as result of its elevated position, the front terrace is accessed via sliding folding doors and opens up the fabulous kitchen to the view beyond.  Complete with outdoor rug, this front terrace allows the open plan lounge to fully extend outside.

The double water feature adds an indulgent symmetry to the side of the house, and is backed by a row of evergreen stilted hedging and softened by herbaceous planting and low maintenance grasses.  The lawn leads directly from this area, and so too does the outdoor lounge, complete with fireplace, sofas, standard lamps and outdoor speakers.

The adjoining outdoor dinging area and undercover kitchen complete the external rooms and are painted in the same colours as the downstairs of the house to complete the ‘inside outside’ feel.

The steep banks to the front and rear of the property are in contrast with the rest of the garden, and provide a natural, fully planted slope to the front, and unique sculpted area of land art to the rear.

A house and garden for entertaining, outdoor living and wow factor.

Category:
Designer: Lee Bestall & Paul Robinson
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X